تعیین سطح زبان انگلیسی چیست و چرا باید انجامش دهیم؟
تجربههای تازه و محیطهای جدید همیشه پر از ابهام و رمزوراز هستند. مثلا وقتی وارد محیطی جدید میشوید، دلتان میخواهد هرچه زودتر بفهمید آنجا چهخبر است و قرار است چه اتفاقهایی بیفتد. آدمها و سیستم جدید هم دقیقا همین حس را به شما دارند و میخواهند درباره شما بیشتر بدانند. حالا فرض کنید آن محیط محیطی آموزشی باشد مثل آموزشگاه زبان. در این آموزشگاه باید شما را بشناسند و سطح زبانتان را بدانند تا بتوانند راهنماییتان کنند و در مسیر رسیدن به هدف همراهتان باشند.
در چنین موقعیتی تعیین سطح زبان انگلیسی به کار میآید و با پاسخ به سؤالات تعیین سطح زبان، نقطههای تاریک روشن میشوند.
چه روشهایی برای تعیین سطح زبان وجود دارد؟
1.ویژگیهای آزمون تعیین سطح کتبی
هرآنچه از زبان انگلیسی بلدید در مغزتان جای دارد، از حروف الفبا گرفته تا پیچیدهترین نکتههای گرامری. هدف از آزمون تعیین سطح زبان کتبی هم دقیقا این است که مشخص شود در ذهن شما چه میگذرد و چقدر با زبان انگلیسی آشنا هستید. این دانش زبانی بهصورت غیرفعال یا Passive در ذهنتان وجود دارد و حتی شاید خودتان هم به بخشهایی از آن آگاه نباشید.
2.ویژگیهای آزمون تعیین سطح شفاهی
حالوهوای آزمون تعیین سطح زبان شفاهی با آزمون کتبی متفاوت است. برای انجام این آزمون، مصاحبهکننده روبهروی شما مینشیند و سؤالهای متفاوتی ازتان میپرسد. استرس این آزمون بهمراتب بیشتر از آزمون کتبی است و ممکن است حتی باعث شود شما بعضی از مطالب را فراموش کنید.
3.ویژگیهای آزمون تعیین سطح آنلاین
این روزها بیشتر کارها را میتوانید اینترنتی انجام دهید. تعیین سطح زبان هم از این قاعده مستثنا نیست. شما میتوانید بهجای اینکه به مؤسسه آموزش زبان بروید، در خانه بنشینید و اینترنتی در آزمون تعیین سطح زبان شرکت کنید.
آزمون CEFR چیست و چطور سطح زبان را مشخص میکند؟
فرض کنید در آزمون تعیین سطح شرکت کردید. چطور باید بگویند که تسلط شما چقدر است؟ مثلا بگویند در حد متوسط با زبان انگلیسی آشنا هستید؟ عبارتهای «مبتدی»، «متوسط» یا «حرفهای» خیلی گنگ هستند و نمیتوانند سطح شما را دقیق بیان کنند.
سال ۲۰۰۱، سیستمی طراحی و معرفی شد که توانست تا حدی این مشکل را رفع کند. در سیستم CEFR زبانآموزان در ۳ سطح کلی دستهبندی میشوند:
هرکدام از این سطوح خودشان به ۲ سطح جداگانه و جزئیتر تقسیم میشوند. اینطوری ۶ سطح وجود خواهد داشت که زبانآموزان بر اساس میزان توانایی، مهارت و دانش زبانیشان در یکی از این سطوح قرار میگیرند.
برای هرکدام از این سطوح استانداردهایی وجود دارد که در ادامه دربارهشان توضیح میدهیم:
1.سطح A1
2.سطح A2
3.سطح B1
4. سطحB2
5.سطح C1
6.سطح C2